שקל דיגיטלי – שער חדש לעולם ההשקעות בישראל.

שמואל שי הוא יזם ואיש עסקים ישראלי. יועץ כלכלי להסכמי אברהם.

שקל דיגיטלי – שער חדש לעולם ההשקעות בישראל – תמיכה בשימוש במטבע הדיגיטלי של בנק ישראל (CBDC)

מאת: שמואל שי , יזם ויועץ כלכלי להסכמי אברהם.

בעידן של שינויים טכנולוגיים מואצים, רעיון השקל הדיגיטלי (CBDC) כפי שמקדם אותו בנק ישראל מציע מהפכה של ממש בכל הקשור להתנהלות פיננסית, השקעות, וזרימת ההון לישראל. מדובר במהלך מתקדם ששם את מדינת ישראל בקדמת הבמה הכלכלית העולמית, ומציע יתרונות עצומים למגזר העסקי, למשקיעים זרים, ולמערכת הבנקאית כולה.

שמואל שי הוא יזם ואיש עסקים ישראלי. יועץ כלכלי להסכמי אברהם.

אחת הבעיות הקשות ביותר שהמערכת הכלכלית בישראל מתמודדת איתן היא נושא החסמים הבנקאיים על העברות כספים מחו"ל. עסקים רבים, חברות השקעה ויזמים זרים נתקלים במכשולים משמעותיים כאשר הם מבקשים להעביר הון לישראל בין אם בשל מגבלות רגולטוריות, סירוב להעברות עקב חשש מהלבנת הון, או חוסר ביכולת לאמת את זהות השולח. לא אחת, כספים נתקעים, מוחזרים או מוקפאים  לעיתים ללא יכולת תגובה מהירה או פתרון אפקטיבי.

יתרונות מהותיים של השקל הדיגיטלי בתחום ההשקעות:

  1. שקיפות מובנית ואימות מלא

מטבע דיגיטלי מבוסס בלוקצ’יין יספק שקיפות, תיעוד ואימות זהות הן של השולח והן של המקבל  ץהכל תחת פיקוח של בנק ישראל. התוצאה: ציות מובנה לחוקי הלבנת הון כבר ברמת התשתית.

  1. העברות מיידיות וללא עיכובים

בעידן שבו זמן הוא משאב יקר, העברת כספים בשקל דיגיטלי תבוצע באופן מיידי ללא צורך בימי המתנה, אישורים, סינון או מעבר בין מחלקות בנקאיות. עסקאות ענק בהיקפים של מיליארדים יוכלו להתבצע בלחיצת כפתור גם בין יבשות.

  1. הסרת חסמים בנקאיים על השקעות מחו"ל

בעלי הון וקרנות השקעה יוכלו להחזיק שקלים דיגיטליים מראש, מחוץ לגבולות ישראל, ולהשתמש בהם באופן ישיר לביצוע השקעות מבלי להיתקל במערכת הבנקאית המקומית שמרבה לסרב או להקשות על קליטת הכסף.

  1. מינוף כלכלת ההייטק והיזמות

היכולת לקבל השקעות מהירות וללא חסמים תסייע לחברות סטרטאפ ולתעשיית ההייטק לפרוץ גבולות לקבל מימון מיידי, לשלם לספקים בזמן אמת, ולגייס הון מכל פינה בעולם.

  1. אבטחה ופיקוח גבוהים

בניגוד למטבעות קריפטוגרפיים לא מפוקחים, השקל הדיגיטלי יהיה חלק ממערכת מוניטרית רשמית. כל פעולה תירשם ותהיה ניתנת למעקב, אך ללא עיכוב ידני מצד פקידי בנק איזון אידיאלי בין פיקוח למיידיות.

השקל הדיגיטלי לא רק יפשט את הפעילות הבנקאית הוא יאפשר לישראל להפוך ליעד אטרקטיבי יותר למשקיעים מכל העולם. במקום מערכת שמרתיעה העברות הון, תהיה כאן מערכת שמעודדת השקעות, פועלת מהר, ביעילות, ובשקיפות מלאה.

בכך, יוכל השקל הדיגיטלי להפוך למפתח כלכלי ולזרז צמיחה, תוך שיפור האמון בין המערכת הפיננסית לבין מגזרים שלמים של משקיעים, יזמים ושותפים מסחריים מחו"ל.

אודות שמואל שי

שמואל שי הוא יזם ואיש עסקים ישראלי. יועץ כלכלי להסכמי אברהם. בעל ניסיון עשיר בפיתוח מיזמים, ניהול חברות והשקעות. לאורך השנים בנה לעצמו שם כאדם בעל ראייה אסטרטגית חדה, יצירתיות עסקית ויכולת לזהות הזדמנויות בשווקים מתפתחים. שמואל שי פועל בתחומים מגוונים, ביניהם נדל"ן, טכנולוגיה, מסחר ושירותים, ומשקיע רבות בקידום חדשנות וצמיחה עסקית. חזונו מתמקד בשילוב בין יזמות, ערכים ואחריות חברתית, במטרה ליצור מיזמים מצליחים ובעלי תרומה משמעותית לסביבה העסקית והחברתית בישראל

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram

לוח עניינים

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
קטגוריות נוספות באתר
צור קשר

מעוניין לפרסם אצלנו? מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בתוך זמן קצר

מאמרים פופולריים אחרונים